Reiki leren

Je kunt Usui Shiki Ryoho zelf leren in een Reiki 1-cursus. Tijdens de cursus ontvang je vier inwijdingen, waardoor je de Reiki-energie bewust kunt gaan gebruiken. Als je de Reikicursus hebt gedaan, kun je jezelf behandelen, mensen in je omgeving, je huisdieren - wat je maar wilt. Gewoon door simpel je handen op ze neer te leggen.

Er wordt tijdens de eerstegraads Reikicursus geoefend in het geven van Reikibehandelingen, zowel aan jezelf als aan anderen. Daarnaast wordt er ingegaan op de achtergronden van Usui Shiki Ryoho, zoals de geschiedenis en de spirituele beginselen. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

Een eerstegraads cursus bestaat uit vier sessies, die over het algemeen op vier achtereenvolgende dagen (bijv. vier avonden) plaatsvinden.

De kosten voor de eerstegraads cursus bedragen 150 euro.


Heb je het gevoel dat je je dieper wilt gaan in deze methode, dan bestaat na Reiki 1 de mogelijkheid om Reiki 2 te gaan doen. Hiervoor is het belangrijk dat je Reiki geruime tijd hebt beoefend. Reiki 2 stelt je in staat tijd en ruimte te overbruggen.

De kosten voor een tweedegraads cursus bedragen 500 euro.